Tlačítko Dokumenty umožňuje přístup k dokumentaci konkrétního spolupracovníka.
Do dokumentů lze ukládat veškeré soubory související se spoluprací, například:
Dokumenty jsou ukládány přímo ke konkrétnímu spolupracovníkovi a tvoří jeho elektronický archiv.
Po otevření tlačítka Dokumenty je možné vybrat jednu z následujících kategorií:
Obsahují standardní dokumentaci vztahující se ke spolupracovníkovi.
Typicky se jedná například o:
Tyto dokumenty jsou dostupné oprávněným uživatelům modulu.
Slouží pro ukládání interních dokumentů organizace, které nejsou určeny ke sdílení se spolupracovníkem.
Může se jednat například o:
Přístup k těmto dokumentům mají pouze oprávnění uživatelé.
Obsahuje publikované výstupy z modulu Efektivita vztahující se ke konkrétnímu spolupracovníkovi.
Typicky se jedná o:
Nový dokument lze do archivu vložit přetažením souboru do vyznačené oblasti nebo jeho výběrem z počítače.
Systém podporuje nahrání:
Po dokončení nahrávání systém automaticky zobrazí dokument v seznamu uložených souborů.
Po nahrání lze dokument dále upravovat.
K dispozici jsou například následující údaje:
Název dokumentu je při nahrání automaticky převzat z názvu souboru, lze jej však kdykoliv změnit.
Pokud formát dokumentu podporuje náhled, lze jej otevřít přímo v systému bez nutnosti stažení.
Tato funkce umožňuje rychlou kontrolu obsahu dokumentu.
Dokument lze kdykoliv stáhnout zpět do počítače.
Stažen je vždy aktuálně uložený dokument včetně jeho poslední verze.
Dokument lze odstranit pomocí příslušné akce v seznamu dokumentů.
Upozornění: Smazání je nevratná operace. Po odstranění již dokument nelze standardním způsobem obnovit.
Pro přehlednější organizaci dokumentace lze vytvářet vlastní složky a podsložky.
Složky umožňují rozdělit dokumentaci například podle:
Pomocí tlačítka Nová podsložka lze vytvářet další úrovně adresářové struktury.
Hloubka zanoření složek není omezena a závisí pouze na potřebách organizace.
Název složky lze kdykoliv změnit pomocí funkce Upravit složku.
Změna názvu nemá vliv na uložené dokumenty.
Složku lze odstranit pouze tehdy, pokud neobsahuje žádné dokumenty ani další podsložky.
Před odstraněním složky je proto nutné její obsah přesunout nebo smazat.
Vybrané dokumenty lze stáhnout hromadně do jednoho komprimovaného ZIP souboru.
Postup:
Systém vytvoří archiv obsahující všechny označené dokumenty.
Vybrané dokumenty lze přesunout do jiné složky hromadně.
Postup:
Systém následně přesune všechny označené dokumenty.
Pro odstranění více dokumentů současně použijte funkci Hromadné smazání.
Upozornění: Hromadné smazání je nevratná operace. Před potvrzením doporučujeme zkontrolovat seznam označených dokumentů.
Dokumenty spolupracovníků podporují automatickou archivaci a skartaci.
Archivace slouží k oddělení aktivních a historických dokumentů.
Po uplynutí nastavených archivačních a skartačních lhůt mohou být dokumenty zařazeny do skartačního procesu.
Podrobný popis naleznete v kapitole Archivace a skartace v modulu Spolupracovníci.
✅ Ukládejte veškerou dokumentaci přímo ke konkrétnímu spolupracovníkovi.
✅ Využívejte složky pro přehlednější organizaci dokumentů.
✅ Dokumenty průběžně doplňujte o popisy a metadata.
✅ Před smazáním dokumentu vždy ověřte, že již nebude potřeba.
✅ Pravidelně kontrolujte archivní a skartační nastavení dokumentů.
✅ Pro sdílení dokumentů využívejte systémovou funkci místo zasílání souborů e-mailem.